Romantic couple trip to Hallstatt - Austria

by - 13:47:00





Tak konečně jsme si po delší prodlevě udělali zahraniční výlet a já vám mohu napsat druhý příspěvek do postů TRIPS a předat nějakou inspiraci a typy, kam třeba vyrazit na jednodenní nebo vícedenní výlet, protože tohle městečko za to opravdu stojí !!

Poslední dobou všechno hledám na instagramu, jak kavárny/ restaurace/ místa atd.. A takhle jsem i narazila na Hallstatt, když jsem viděla fotky a dozvěděla se, že je to jen 4,5 hodiny od Prahy, tak už jsem plánovala, kdy tam s Lukášem vyrazíme. Musela jsem to vidět na vlastní oči a chtěla jsem si taky po delší době oživit víkend něčím speciálním.

Jen taková malá vsuvka na začátek. Kdo nezačíná velké výpravy snídaní v mekáči, jakoby nežil. =D Nejsem typ člověka, který by se ve fastfoodech stravoval denně. Snažím se jíst zdravě, ale taky to nepřehánět a sem tam si dát i nějakou prasárničku, po které moje chutové buńky touží. =D

Jakmile člověk vyjede z ČR, hned je ta cesta krásnější. 4,5 hodiny uteklo celkem rychle a cesta byla taky s krásnými výhledy, takže jsem ani nespala a fotila i z auta. =D
 Pozor ! Je nutné si koupit rakouskou dálniční známku - stojí cca 300,-kč na 10 dnů.

Když se začnete blížit k Hallstattu, projedete velkým množstvím tunelů, nakonec vás čeká velmi úzký starší tunel, kterým vyjedete přímo v Hallstattu.

Hned u prvního parkoviště vás bouchne do očí tenhle nezapomenutelný výhled.
V Hallstattu jsou parkoviště celkem 3, na velkých cedulích se vám zobrazuje, na kterém je kolik míst na parkování. My jsme parkovali v podzemním parkovišti a platili jsme celkem 8 Eur za celou dobu parkování. =)








Přicházíte dlouhou cestou, která lemuje jezero, všude jsou úžasné výhledy, schůdky a mola na které se dá bezproblému sejít. Takže, jak si můžete všimnout...Fotky jsme dělaly snad na každém metru. =D 


Další Hallstattská specialita jsou domečky porostlé stromy. No nevypadá to božsky ?  Je to tam na každém druhém baráčku/chatičce.

Krmení labutí tam také probíhá v plném proudu u všech mol. Prostě romantika !





Kde nejsou hory, tam jsou v kopcích chatičky poskládané jedna za druhou, takový ten pravý rakouský styl, většina z nich je prý postavena na kůlech, které jsou zapuštěné až do jezera. V těch kopcích to vypadá skvěle, všude mezi chatičky najdete různé úzké schůdky a cestičky a po nějakých se můžete i projít.



Přímo dole u hlavní promenády a náměstí, kde je nejvíce turistů je i spoustu hotelů a penzionů.
Není problém sem jet i na více dnů. Určitě je tady spoustu dalších míst, které budou stát za to navštívit.
Historické muzeum, solné jeskyně, plavba lodí po Hallstattském jezeře, třeba různé těžší horské výšlapy za lepšími výhledy a v létě sem jezdí hodně cyklistů.
Taky se 10 minut a pak také 20 minut od Hallstattu nachazí lyžařská střediska, takže můžete vyrazit i na lyže.No je tam bezesporu spoustu využití, kdybyste chtěli vyrazit na vícedenní dovolenou.



Nenarazíte tam ani tolik na české nebo ruské turisty, tak jako na ty čínské, těch je tam opravdu nespočet. Chvilkami jsem si myslela, že jsem spíš v Číně. =D 
A proč ? Protože v roce 2012 byla v čínské provincii slavnostně otevřena kopie městečka, která vznikla jako developerský projekt pro Číńany. 
Proto tam narazíte i na takové prvky, jako jsou tyto lampiony. =)

Úzké cestičky a schůdky mezi chatičkami jsou krásný a stojí za to si je projít. =)



Ještě pár nezaplatitelných výhledů, které lemují celou nekonečnou cestu kolem jezera.


Jak už jsem psala, je možnost se projet po Hallstattském jezeře i lodičkou a není to ani zas tak drahé. Jedna 50ti minutová projížd´ka stojí 10 Eur. Ale z břehu je to krásnější, my jsme projíž´dku plánovali, ale při procházce, jsme vyhodnotili, že to ani vlastně není potřeba.





Další důležitá věc ! Restaurace, kavárny, stánky. Já jsem si našla restauraci, kam jsme chtěli zajít na oběd už před odjezdem. Je to asi nejvíce žádaná restaurace. Sídlí vysoko na hoře a součástí je i krásná vyhlídka. Jezdí se tam bud´ lanovkou ( taková ta, jako na Petříně) nebo se tam dá vyrazit pěšky ( cca 45 min. do kopce). Bohužel nám řekli, že restaurace je v neděli zavřena a lanovka stojí na osobu 16 Euro !! Což se mi zdá opravdu celkem dost. Tak jsme šli hledat restauraci do centra, našli jsme jednu taky nad jezerem s výhledem, ale byla plně obsazena. Další restaurace byli většinou hotelové a měli většinou rybí speciality a žádné z jejich jídel nás nenadchlo. Nakonec jsme usedli v takovém malém, rodinném podniku,vlastně v takové chatičce. Byli tam jen 3 stolky a dělali jen dezerty a pizzu. Dali jsme si tedy každý jednu pizzu, která stála 10 Eur ( taky celkem pálka ve srovnáni s cenami pizz u nás), ale to se dá čekat v takové turistické oblasti. 
No, ale co vám budu povídat, na fotku to nebylo..=D A měla jsem strašný hlad, takže jsem se na pizzu hned vrhla....=D




Samozřejmě v městečku najdete spoustu obchůdků se suvenýry. Mimo těchto klasických stánků a obchůdků jsme narazili na tuhle prodejnu domácích mýdel. Bylo to stokrát lepší, než suvenýry, tak jsme si jich pár koupili i domů. Nádherně voní i vypadají. =)


Samozřejmě všude jsou stánky s fasfood občerstvením. No nedát si nějakou waffli nebo palačinku by byl hřích. Takže výlet jsme zakončili sladkou odměnou v malé kavárně s francouzskými dveřmi přímo u jezera. =)

Poslední krásný výhled a už se vracíme zpět domů. =)
Všem doporučuji tohle malebné městečko navštívit, byl to skvělý zážitek
Skvělé jak na jednodenní i vícedenní dovolenou.

Pokud byste měli více otázek, klidně napište. Ráda na vše odpovím.

Krásný den.

Vaše...










You May Also Like

0 komentářů

OBLÍBENÉ PŘÍSPĚVKY