Sweet breakfasts in Prague vol. 1

by - 8:55:00

Jako naprostý milovník sladkých snídaní, mám od začátku založení blogu myšlenku napsat článek s tipy, kam na snídani v Praze. Blog už mám přes rok a stále žádný takový článek nevznikl a to z toho důvodu, že si neustále říkám : Ještě musím zajít sem na snídani a ještě támhle jsem nebyla a ted' se otevřelo nové bistro a támhle  je ted' nová kavárna.... Takže mi lastně došlo, že tohle by byl nekonečný příběh a o to víc s tím narůstajícím snídan'ovým trendem. Takže jsem se rozhodla na nic nečekat a článek napsat už nyní, s tím, že tyto články budu po několika nových zkušenostech opět opakovat a vás zásobovat recenzemi a tipy.
Proto jsem za název dnešního článku přidala stejně jako za každý Week in pictures číslo a tak jsem sama zvědavá, kolik takových článků do budoucna ještě vzknikne.
Asi vás nepřekvapí, že i dnes opět sedím na další, pro mě zatím nevyzkoušené snídani v Praze a tak se nebojím, že co nevidět bude pokračování ve stejném duchu jako je dnešní článek. =)

La Bottega Linka je v dnešním seznamu jako první a to taky z toho důvodu, že je pro mě naprostý number one, ze všech snídaní, které jsem v Praze doposud vyzkoušela. Na jednom prkénku máte naprosto všechno, na co ráno při snídani pomyslím a je těžké vždy vybrat jen jedno z toho, Proto jsem si Bottegu, tak zamilovala, protože nemusíte přemýšlet, čemu dáte přednost a prostě máte od každého trochu. Samozřejmě snídan'ové prkénko si můžete dát bud' ve sladké verzi a nebo v té slané. =)


 Cobra je další příjemné místo, kde mají nespočet snídaní a taky moje oblíbené Nemléko, které v kávě naprosto zbožn'uji. Nejen, že jídlo krásně vypadá, je servírované na originálním nádobí, ale taky bylo naprosto výborné ! Nemám co vytknout, místo na které ráda znovu zavítám...



 Pokud chcete prožít bohovskou sladkoslanou slast a ochutnat ty nejlepší frenchtoasty v Praze, tak rozhodně musíte zajít do Bistro proti proudu !!!

 Mistral Café touto snídaní rozhodně nic nezazíte. =)

 Národní Kavárna , od té jsem čekala více, ale vytýkala bych něco nerada. Neurazí, ale nenadchne.

 Bistro lovely day je strašně příjemné místo se skvělou obsluhou a vizuálně na mě moc hezky působí. Zde jsem na snídani nebyla, ale nebojím se tvrdit, že bude stát za to a rozhodně se sem chystám ještě někdy po ránu a ne jen na kávu nebo domácí limonádu.


 Venue taky podává i Nemléko. Acai bowl vypadá naprosto fantasticky a servírováním si mě získala hned. Výsledek a chut' mě ale zas tak nenadchla.

 Bakeshop je klasika a takový croissant tam stojí víc jak 50,-kč, což by bylo pro naše babičky nepochopitelné. Ale ta atmosféra a preciznost v každém kousku pečiva, mi za to občas opravdu stojí.

 Cacao mě potěší vždy taky Nemlékem . Vždycky jsem byla s každým jídlem spokojená, jen obsluha tam poslední dobou vázne, ale možná proto, že je tam i čím dál více narváno..

 Herbivore naposto bezkonkurenční Acai bowl v Praze !!!




 Café Savoy moc dobré, ale dražší.... Po mých zkušenostech bych  už ale dala možná přednost jiným podnikům. Ale určitě by měl každý navštívit alespon' jednou, paří to mezi klasiku.


Wine Food Market italský style, který jsem vždy milovala a milovat budu a nejraději bych v Itálii i žila, takže za mě super... Hmmm dlouho jsem tam nebyla, kdo se hlásí na randíčko ? =D


 Coffee Room opět ve spolupráci s Nemlékem a za mě nejlepší banana bread, který se podává teplý a stejně tak teplý avotoast - SUPER !

 Hotel Palace Praha a moje úplně náhodná neplánovaná snídaně, která byla taky moc fajn. =)

 Antonínovo pekařství klasika, které není co vytknout. Miluju tohle pekařství a pobočky se začínají rozrůstat.

Den Noc Bistro se skvělým konceptem ! Přes den lívancovna a objevíte tady několik drůhů lívanců na sladko i slano. No a v noci se se z lívancovny stane vinárna...Aneb manželský pár, který spojil dvě své vašně v jedno.

Spižírna 1902  nové místo se skvělým designem. Zatím jsem zde byla jen na kávě, ale opět se chystám i na snídani a už ted' vím, že bude stát za to !

 Donut Shop pokud milujete koblížky, tak rychle sem a brzo !!!! Jinak bude vyprodáno...

 Oh Deer Bakery zná už snad každý, neboli donuty s croissantového těsta, které prostě nemají v čechách jakoukoliv konkurenci a tady byste taky měli být rychlí, protože vyprodáno je raz dva !



 Oblaca Restaurant je naprostá romantika s nádherným výhledem, špičkovou obsluhou ! Jídlo taky na jedničku a je to skvělé místo na oslavu jakékoliv události.

 Le Café Louvre klasika a nejnadýchanější lívance, které jsem kdy měla !

Amorino je luxusní zmrzlinářství, ale dělají zde i výborné wafle, které si můžete sami složit.


Styl Interiér místo, kde jsem se cítila jako v obláčku. Moc příjemné prostředí a vtipná obsluha. Zatím jen na kávě, ale snídani zkusím rozhodně taky ! 



James Dean amesrický styl, kdy budete pdcházet se zalepenou pusou, ale to prostě občas musíš ! 




Home Kitchen jsem byla na snídani včera. Tohle místo mám ráda, byla jsem tady i dvakrát na obědě. Tentokrát mě ale zklamala prezentace jídla, vypadá to jak nějaká kejda  a ve skutečnosti, to jsou lívance. Ale chutnalo mi. =)


Waf Waf  je prostě božský koncept a  mimo to, že si můžete wafli nebo palačinku sami sestavit, tak mají i snídan'ová mini meníčka za fajn cenu. Díky tomu, že se starám o jejich instagram,  tak vám mohu postnout všechny snídaně najednou. Jinak bych o samozřejmě všechno nesnědla.. =D 




Tak to byla první snídan'ová inspirace by Baruxx ! Za pár měsíců určitě udělám opět nějaký takový článek. =)

Mějte se krásně a dobrou chut', protože nevěřím, že si po dočtění článku na ničem nesmlsnete ! =D






Vaše....





You May Also Like

3 komentářů

  1. Bože to je krása. Nevěděla bych kam dřív, všechno vypadá tak úžasně :3

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  2. Super, tyhle články mě baví. :) Možná by jsi mohla také psán přibližné cenové relace pro představu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda. =) Děkuji a super poznatek, příště doplním i ceny. =)

      Vymazat

OBLÍBENÉ PŘÍSPĚVKY