Week in pictures vol. 45

by - 11:29:00



Krásné pondělní dopoledne všem. =)
Božský týden plný aktivit, jídla a ani nechci počítat kolik aperolů jsem v tomto týdnu vypila, je za mnou... Minulý týden jsem neustále měla nějaký program a mám opravdu uspokojený pocit, že jsem všechen volný čas dobře využila. Poslední dobou jsem znepokojená, když volný čas proflákám, takže se neustále snažím něco vymýšlet, na druhou stranu se to ale v poslední době neobejde bez peněz. Kolik jsem toho utratila raději ani nechci počítat, ale jsem ráda, že všechno to mělo smysl a neutratila jsem peníze pro nic za nic. =) V dnešním Week in pictures objedvíte opravdu nespočet fotek a tak už se nebudu rozepisovat v úvodu, ale vše budete mít rozepsané u jednotlivých fotek. =)



Minulý týden mě popadla tvořivá kuchyńová nálada, kterou jsem poslední dobou postrádala. Měla jsem dostatek čerstvých borůvek a tak jsem upekla mou tutovku, která zatím okouzlila každého. Borůvkové cupcakes, na které jsem vám už psala do Week in pictures vol. 33 - Link HERE.
Polevu jsem tentokrát dělala jinou než obvykle a tak recept přikládám do dnešního článku. =)
Mascarpone - 45g
Zakysana smetana 80g
Tyto dvě ingredience smícháme a ušleháme.
Moučkový cukr - 100g
Vanilkový extrakt ( Já měla mandlový )
Přidáme tyto další dvě ingredience a stále šleháme.
Polevu ještě můžete obarvit nějakým potravinářským barvivem, ale já ji nechala přírodně bílou, jak vznikla.
Zdobení je pak čistě na vás. =)

To, že se snažím pravidelně a minimálně 3x v týdnu jít běhat víte a ani to už v článcích tolik nezmińuji. Povedla se mi ale celkem hezká fotka, takže hlásím, že nepolevuji a běhám stále a tento týden jsem byla 4x. =) =D


Jeden den v pracovním týdnu se mi nečekaně uvolnil a já měla volno. Můj Luky měl taky volno a protože mělo být hezky, tak už jsem plánovala celý volný den. To bych nebyla já, kdyby jsme ho nenastartovali nějakou fajn snídaní v Praze, kterou ještě neznáme. Tak tentokrát jsme zašli do Cafefin. Já samozřejmě ochutnala sladkou sticky rice s mangem a tousty s burákovým máslem a ovocem. Chutnalo mi moc, ale na sladké tousty bych příště zašla spíš do Coffee roomu, kde mi zachutnaly na teplém banana breadu mohem více. =)
Lukáš měl klasicky už spíš oběd - Bum Bo Nam Bo a prý bylo skvělé.



Po snídani jsme vyrazili na Paddle boardy, které jsem chtěla už dlouho vyzkoušet. Protože jsme si je půjčovali v Podolí v Yacht Club CARE , tak naše začátky byly na Vltavě, kam jsem opravdu nechtěla spadnout a koupat se, jelikož voda tady opravdu vůbec čistá není.. =D Naštěstí jsem byla úspěšná a ani jednou jsem nespadla a moc mě to chytlo. S Lukášem už plánujeme další výjezd a Paddle boardech,a el tentokrát na Slapech, kde se budeme moci i koupat. =)
Jinak v Yacht Clubu CARE v Podolí půjčují Paddle boardy za 200,-kč na hodinu a půl, na celý den za 400,-kč a dokonce vám propůjčí Paddle board klidně i na více dnů - na dovolenou, nebo tak. =)


Po takovém výkonu na Paddle boardu jsem si zasloužila oběd a samozřejmě Aperol Spritz. Na oběd už jsme zajeli směrem k nám do naší oblíbené Pizzerie Luna, která je kousek od řeky Berounky, kde jsme se pak konečně i vykoupali.=)

Večer jsem se ještě stihla sejít s holkama na Hostivařské přehradě, kde se přes prázdniny konají odpolední akce připomínající festival, bohužel kvůli hluku se ale končí už ve 22.00. Každopádně u Hostivařské přehrady je ted´ spoustu atrakci na vyřádění a myslím, že Paddle boardy tady také půjčují, taky je tady dlouhá skluzavka a spoustu dalšího programu. =) Letní teplé večery prostě nemají konkurenci ! =)
Ve Waf Waf se ted´ objevím minimálně jednou za týden a vymýšlím nové fotky a videa na jejich instagram. Musím říct, že je to opravdu zlo a mám problém odolávat a tenhle naprostý FoodPorn si nedát. No a taky, že si vždycky minimálně jednu palačinku nebo wafli dám... Pak jedu rychle domů s depresí a už za jízdy se skoro oblékám do sportovního a doma hned vybíhám na mých tradičních 5km.. =D 
Jsem prostě neponaučitelná a sladkému neumím říct ne !!!!







Do obchodů jsem cíleně nelezla, byla jsem ale na manikůře a pedikůře opět v OC Černý Most a šla Lukymu koupit do h&m brýle a tam mě klasicky pohltily slevy na šperky. Ale chokery za 30,-kč !! To jsem tam nemohla nechat, stejně jako tyto krásné prstýnky, nebo brýle za 70,-kč !!! 
Jinak, jak vidíte, barvu laku na nohy i ruce jsem volila tentokrát světle růžovou. V létě preferuji světlé barvy, jelikož na opálení krásně vyniknou. =)


Bezlaktózové Frappuccino ze Starbucksu se stává mou závislosti a vždy když mám během dne cestu kolem Starbucksu, tak se pro něj stavím. =)

Ve Spicy Mama jsem si zaskočila na jedno Phó Bó, které jsem měla taky celkem po pekelně dlouhé době a bohužel mě ani neuspokojilo. Nejlepší Phó Bó polévky mají stejně v SAPĚ. =)





Krásnou sobotu jsme si udělaly s holkami. Byly jsme na obědě na Sluneční terase T-Anker, která se nachází na střeše Kotvy na Náměstí Republiky. Z výhledu jsme byly nadšené, ale z jídla bohužel ne. Daly jsme si všechny tři Ceaser salát s krevetami a na talíři byly jen listy salátu, pár krevet a cena byla skoro 200,-kč. Pokud však milujete romantické výhledy na Prahu, je to opět skvělé místo a třeba jiná jídla z jejich jídelníčku budou fajn. =)





S romantickými místy jsme pokračovaly na Náplavku na Aperol Spritz boat, kde je to taky strašně příjemné a fajn místo. V druhém patře najdete jen bar, kde dělají Aperol Spritz a všude jsou fat boye a lehátka na opalování. Skvělé místo na odpočinek a posezení právě třeba s kámoškami. =)

Od mé párty dovolené v Řecku taky proběhl poprvé nějaký večerní drink v klubu, sice jen na chvilku, ale drink nepadl jen jeden. =D Jak to máte vy se svýma klukama na party ? My si dokážeme party užít společně bez jakýchkoliv hádek nebo žárlivých scén a jsem za to strašně ráda, protože to se často jen tak nevidí... =D
Jeden kuchařský experiment : Tvarohové noky se zakysanou smetanou a borůvkami. Recept mám od kamarádčiny babičky, protože tohle sladké jídlo mě opravdu nadchlo ! Tak se s vámi podělím o další skvělý sladký recept.
1 měkký balený tvaroh
cca 3 lžíce polohrubé mouky
1 vejce
špatka soli
půl lžičky prášku do pečiva
trocha cukru
1 vanilkový cukr
Vše smíchat na vále a vyválet váleček tloušt´ky 2 cm a nakrájet na 3 cm nočky.
Položit do voroucí vody a vařit 5-7 min.

POZOR ! Neudělejte chybu a nekupte tvaroh ve vaničce, jako já =D.. Jde to s ním sice taky,a le těsto nejde vyválet  musíte ho do vody vkládat ze lžičky ve tvaru nepovedené koule.. =D
Tak příště sad budu úspěšnější,a el i tak to byla sakra velká dobrota !!!
Borůvky a zakysaná smetana nahoře, už je zcela na vás. =)
No a dieta to rozhodně není =D ( já je měla k snídani).


V neděli jsme byli na rodinné oslavě, kde jsem nic nedokumentovala. K večeru jsme si chtěli s Lukym na chvilku sednout sami k vodě. Našli jsme malé molo na Smíchově, přímo naproti Podolí a udělali jsme si tu romantickou půlhodinku a taky jsem vám tady nafotila outfit. Výhled taky nebyl vůbec špatný. =)

Týden jsme zakončili zdravou večeří v Delmartu.
Z Delmartu hlásím novinku !!! Dají se sbírat salátové body a každý pátý salát je zdarma !!! =)

Přeji vám další krásný týden ! Já doufám, že bude alespon´ z poloviny tak skvělý, jako tento minulý.

Vaše...








You May Also Like

0 komentářů

OBLÍBENÉ PŘÍSPĚVKY